FR_Obiteljska stomatologija

Obiteljska stomatologija, poput opće stomatologije, pruža usluge održavanja oralne higijene, zdravlja zubi i zdravlja usne šupljine u cjelosti. Oralno zdravlje je izuzetno važno za zdravlje cijelog organizma. Pojmovi obiteljska stomatologija i opća stomatologija često se koriste u istom smislu.

Naši stručnjaci preporučaju posjet obiteljskom stomatologu najmanje dva puta godišnje, radi kontrole stanja i zdravlja zubi i usne šupljine, čišćenja zubnih naslaga i sprječavanja nastanka karijesa. Važno je i poznavanje i praćenje stanja i zdravlja zubi i usne šupljine od strane istog stomatologa. Preventivni zubni pregledi pomažu u otkrivanju poremećaja oralnog zdravlja značajno prije nego nastupe simptomi poremećaja.

Posjetom obiteljskom stomatologu i najmlađi članovi obitelji će imati dobar primjer što znači redovito održavanje oralnog zdravlja i briga za zube. Tako će djeca lakše prevladati eventualni strah od stomatologa i njegove ordinacije, te će se naviknuti na redoviti posjet obiteljskom stomatologu.

U našoj ordinaciji, u sklopu obiteljske stomatologije, moguće je obaviti preventivne preglede, ispune i liječenja, pečaćenje fisura, te je moguće obaviti tretmane prilagođene djeci.