DE_Estetska stomatologija

Dizajn osmijeha inovativna metoda koja za cilj ima pronalazak optimalnog oblika, veličine i boje budućih zubi u jedinstvenim okolnostima za svakog pacijenta. To postižemo detaljnom analizom osmijeha pacijenta, te primjenom suvremenih terapijskih nadomijestaka u obliku ljuskica,bezmetalnih krunica, izbijeljivanjem zubi, dentalni wellness.

Ljuskice su jedan od najzastupljenijih načina poboljšanja osmijeha u suvremenoj estetskoj stomaolagiji. To su tanke keramične (porculanske) ljuske koje se lijepe na prednju površinu zuba i u cijelosti pokrivaju nedostatke i nepravilnosti prirodnih zuba tipa boje i oblika.
Također ih koristimo kod korekcije puknuća ili istrošenosti zuba, korekcije manjih razmaka (dijastema) među zubima te blažih ortodontskih nepravilnosti.

Prednosti ljuskica su: minimalna redukcija zuba brušenjem (0,5mm) potpuno prirodan izgled zuba, ljuske ne mijenjaju boju, dugotrajnost takvih nadomijestaka (niježne po zubno meso pa nema uoala niti povlačenja zubnog mesa).

Bezmetalne (potpunokeramične) krunice mostovi jesu protetski nadomjestci koje trajno fiksiramo na brušeni zub/zube ili na zubne implantate s ciljem nadoknađivanja zuba visokoestetskim materijalima.

Prednosti bezmetalne keramike u odnosu na metal-keramiku jesu visoka estetika, izvrsna čvrstoća i otpornost na lom, smanjenje iritacije desni, eliminacija pojavljivanja metalnog ruba povlačenjem desni, veći komfor i estetska dugotrajnost takvih nadomjestaka.
Bezmetalne krunice/mostovi mogubiti izrađeni od litij-disilikatne keramike(epress keramika) ili od cirkon keramike.
Cirkon je "bijeli metal" koji se koristi za izradu krunica i mostova kako na zubima tako i na implantatima. Karakterizira ga visoka estetika, čvrstoća, preciznost i biokompatibilnost.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi postižemo primjenom Zoom Z chairside whitening sustava. To je profesionalni način izbijeljivanja zubi i provodi ga stomatolog u ordinaciji estetske stomatologije.

Rezultati izbijeljivanja vidljivi su odmah. Cijeli postupak traje oko sat vremena, a zubi se mogu izbijeliti i do nekoliko nijansi. To je trenutno najsigurniji i najučinkovitiji način da vaši zubi zablistaju.


Dental wellness

Dental wellness je kozmetički tretman za zube pri kojem se usna šupljina potpuno osviježava, a osjećaj sviježine i blistavi osmijeh rezultat su ovog zahvata.

Dentall wellness podrazumijeva čiščenje zubnog kamenca ultrazvučnim uređajem, zatim pjeskarenje tvrdih zubnih tkiva radi dodatnog uklananja pigmentacija te premazivanja zaštitnim lakom na bazi floura.