DE_Implantologija

Zubni implantati su riješenje za sve oblike bezubosti; od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zubi. Dentalni implantati povećavaju kvalitetu svakodnevnog života, pridonose očuvanju vaših prirodnih zubi te preveniraju gubitak kosti.


Nedostatak jednog zuba

Ugradnjom dentalnog implantata na mjesto izvađenog zuba sačuvaju se susjedni zubi koji bi se brušenjem i postavljanjem klasičnog mosta oštetili. Dentalni implantat predstavlj dugoričnije i kvalitetnije riješenje u odnosu na klasični most.

Nedostatak više zubi

Prilikom nadoknađivanja više izgubljenih zubi rade se fiksni mostovi nošeni implantatima čime se izbjegavaju mobilna protetska rješenja (proteze), te se čuvaju preostali zubi. Ovakvi nadomjestci su komforniji i dugotrajniji te u potpunosti nadoknađuju funkcionalnost i estetiku, što pridonosi većem samopouzdanju i zadovoljstvu pacijenta.

Nedostatak svih zubi

Pomoću dentalnih implantata mogu se izraditi fiksni mostovi nošeni implantatima ili proteze pričvršćene raznim suprastrukturama na implantatima. Fiksni most podrazumijeva ugrađivanje šest (6) implantata na koje se fiksira most od dvanaest (12) članova (zubi). Ponekad je za ovakve rekonstrukcije moguće i smanjiti broj implantata, a ponekad je potrebna i dodatna regeneracija kosti da bi uopće mogli ugraditi implantate.

Hibridne proteze, u slučajevima kada fiksna rehabilitacija nije moguća kao kod jake resorpcije kostiju čeljusti izrađuju se hibridne proteze. To podrazumijeva izradu četiri (4) implantata te izradu supra strukture koja služi za retenciju proteze koja u ovakvim slučajevima može biti puno manja i stabilnija u odnosu na klasičnu protezu.

Pokrovna proteza, u slučajevima kada pacijenti ne mogu nositi klacične proteze također se preporučava proteza nošena implantatima ali u ovom slučaju to podrazumijeva ugradnju dva dentalna implantata u čaljusti. Proteze se zaključaju na postavljene suprastrukture (lokatore) a ove služe za stabilizaciju – nepomičnost proteze i njenu potpunu funkcijonalnost.

All-on-4

ALL– ON-4, novi zubi u četiri poteza! Podrazumijeva izradu fiksnog mosta kompletne bezube čeljusti, sidrenog vijcima na četiri implantata. All-on-4 zadovoljava i izradu brzih, privremenih fiksnih mostova čime možete dobiti fiksne zube u jednom danu.

Ova metoda je idealno rješenje za pacijente koji dugi niz godina nose potpune proteze i kojima se tijekom godina smanjila koštana baza naročito u stražnjim segmentima čeljusti. Ovo je brzo, efikasno i ekonomski isplativo rješenje.
Jedna je od najčešće korištenih metoda rehabilitacije potpune bezubosti fiksnim mostom, pri čemu pacijent dobiva privremene fiksne zube za jedan dan.