DE_Stomatološka protetika

Stomatološka protetika je disciplina koja se bavi nadoknađivanjem uništenih izgubljenih tkiva ili nadomještanjem izgubljenih zuba u svrhu poboljšanja izgleda i funkcije prirodnih zuba. U tu svrhu koristimo najmodernije tehnike i najkvalitetnije materijale koji su odlučujući faktor u ljepoti vašeg osmijeha.

Fiksna stomatološka protetika

Fiksna stomatološka protetika podrazumijeva krunice i mostove. To su radovi koje trajno fiksiramo (cementiramo) na zubima i koji se ne skidaju.

Krunica je zubni nadomjestak kojeg koristimo kod opsežnijeg gubitka zubnog tkiva,koja nakon cementiranja u potpunosti nadoknađuje izgubljeno zubno tkivo (zub) i vraća mu funkciju i estetiku u potpunosti.
Mogu biti izrađene od metal keramike i potpuno keramičke krunice.

Most je trajni protetski nadomjestak koji nadoknađuje jedan ili više zubi. Podrazumijeva "premoštavanje" bezubog dijela čeljusti tako što se bruse zubi ispred i iza bezubog dijela. Na tako izbrušene zube nosače fiksira se trajno (cementira) most.
Nosači mostu mogu bit prirodni preostali zubi ili implantati.
Most može biti izrađen od metal keraike ili bezmetalne keramike.

Mobilna stomatološka protetika

Mobilna stomatološka protetika nudi razna riješenja u onim slučajevima kada nismo u mogućnosti iz različitih razloga nadoknaditi izgubljene zube fiksnom protetskom terapijom.
Mobilne proteze mogu biti potpune (totalne proteze) ili djelomične (parcijalne) proteze.